Nu există produse în coș.

Fiecare an care trece, marchează un nou început, o trecere de la un set de trăiri, emoții, momente, pe care le lăsăm în urmă cu speranța unui nou început, mai bun, mai prosper, mai altfel.
Pe măsură ce timpul trece, observăm că viața noastră trece prin mai multe etape decisive, schimbătoare, iar acestea au loc de multe ori prea repede sau mai repede decât ne-am dori. Timpul nu este un factor pe care putem să-l ținem în loc sau o variabilă pe care mereu s-o dirijăm precum avem noi nevoie: să prelungim momentele de bucurie, să treacă mai repede momentele cele rele, să treacă orele și cursurile de la școală mai repede, să mai avem timp pentru a învăța etc.
Timpul este cea mai bună definiție a maturizării, a faptului că orice moment trebuie trăit aici și acum, fără a mai amână sau grăbi lucrurile. Chiar dacă nu sunt toate lucrurile aranjate și planificate în cel mai mic detaliu, timpul aranjează tot ceea ce este nevoie, iar noi suntem în situația de a decide ce urmează să facem.
Pentru unii dintre voi, se apropie clipa unui moment important din viață, cel care pare un obstacol dificil, greu, cu un impact emoțional mai mare: admiterea la facultate.
De ce momentul înfruntării acelui examen este o frică sau un moment de amânare pentru mulți?
- una dintre cauze poate să fie lipsa de pregătire, care apoi se manifestă prin frica de a eșua, de a fi privit de cei din jur ca un om care nu a reușit
- a doua cauză poate să fie frica de a deveni un om matur, de a înfrunta problemele și dificultățile vieții “unui om mare”
Prima cauză se întâlnește foarte des, dar nu înseamnă un eșec total al vieții. Indiferent de cauza eșecului a examenului de admitere, mereu există o alternativă, un mijloc prin care același țel să fie atins. Majoritatea elevilor aleg să încerce după un an, în același loc, la aceeași specializare, timp în care intensifică pregătirea, mărind eficiența față de cea pe care au avut-o prima oară. Cealaltă parte a elevilor aleg să se reprofileze, să încerce și altceva, urmând ca poate după un an să se mai încerce la prima opțiune aleasă.
A doua cauză este efectul determinat de faptul că pe parcursul anilor de școală, am fost mereu alături de familie, de colegi, prieteni, profesori, iar apoi se schimbă tot acest peisaj, cu oameni noi, poate chiar un oraș nou, la un nivel mult mai ridicat, atât de implicare personală, cât și profesională. E un prim moment în care trebuie să înțelegem că nu vom putea ține timpul în loc, oamenii dragi lângă noi mereu sau cineva să ne pună toate lucrurile la dispoziție.
Indiferent cum ar fi, important este să vedem că acest moment va fi depășit, va trece. Mai ușor, mai greu, repede sau încet, examenul de admitere va trece și nu este decât o poartă către un nou început, inevitabilă și oricare ar fi rezultatul obținut, mereu există o continuitate a vieții după acesta.