Folosește codul "LIVRARE0" pentru a beneficia de livrare gratuită !

„Study tips” pentru a învinge procrastinarea

Sunt convins: cu toții știm ce presupune amânarea sarcinilor. Altfel denumit “procrastinare“, fenomenul este foarte comun in viata de zi cu zi: amân sa ma trezesc dimineața, amân sa merg la sala, amân sa ma ridic din pat, amân sa îmi încep temele, amân sa citesc etc. Deși “comun”, procesul devine frustrant când îți limitează performanța si te împiedica din a îți ajunge ținta. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ

Doresc să dau un exemplu; poate v-ați împiedicat si voi de aceasta. *storytime* 

E timpul să învăț la biologie. Dar eu stau în pat. Asta e o problemă… Eu vreau să învăț la biologie, dar nu vreau să mă ridic din pat. Soluția? „Încă 10 minute și după, încep.”
Uau, pe cine cred că mint? Trec acele 10 minute, iar apoi din nou îmi spun “încă 10 minute. De data asta chiar mă voi ridica”.
Aha… nu prea cred. ಠ╭╮ಠ

Cumva, totuși, reușesc să mă apuc de învățat. Iar odată ce deschid manualul, deschid caietul, deschid atlasele și încep să scriu, să desenez, sunt cuprins într-un ritm si pot învață timp îndelungat fără oprire. Fiindcă… îmi place. De fiecare dată aflu câte ceva nou și simt că mă apropii de acel țel pe care mi l-am format.

Eu nu procrastinez fiindcă nu îmi place să studiez pentru admitere. Procrastinez fiindcă… e ceva normal să nu vreau a renunța la confortul pernei. cred. ⚆_⚆

În orice caz, iată 4 tehnici care, în timp, am aflat că ajută să mă apuc de învățat, fără să pierd vremea degeaba. Poate îți sunt de ajutor:

1. Ușurează-ți startul:

Cu o perioadă de timp semnificativă înainte de a începe să înveți (15-30 de minute, poate chiar o oră), pregătește-ți pe suprafața de lucru toate materialele de care vei avea nevoie: cărți, caiete, pixuri, creioane, ciorne, laptop sau calculator. Nu uita de obiectele care de obicei nu credem ca ne vor fi de ajutor pentru a învăța: căști, încărcător, un pahar cu apă, ceva de ronțăit, poate o haină în plus pentru confort. Orice mic detaliu contează.

Așează-le pe toate în preajmă. Astfel, vei scăpa de etapa anostă în care trebuie să te tot plimbi prin casă, să îți aduni materialele – ele vor fi gata pregătite pentru ca tu să începi învățatul!

2. Pregătește-ți un premiu pentru munca depusă

Oricât de nesemnificativă ar fi această răsplată – o cană de cafea, o comandă mică de la restaurantul tău preferat, un pui de somn, o ciocolată – anticipează-te bucurându-te de acest premiu pentru a te motiva să îți îndeplinești sarcina cât mai repede.

3. Programează un interval de studiu cu un prieten

Poate că tu ești acel tip de persoană care are motivații predominant externe – persoanele din jurul tău te inspiră și te îndeamnă înspre a îți îndeplini munca. Sau, poate îți priește atmosfera de școală sau de bibliotecă, iar faptul că oamenii din jurul tău muncesc, te “împinge” și pe tine în a fi productiv și a te conforma acestei energii pozitive ce te înconjoară.

Vorbește cu un prieten și stabiliți o oră la care să vă întâlniți să învățați. Nu este neapărat să studiați pentru aceleași materii – compania contează! Iar în ziua de azi, nici prezența fizică nu este necesară. Transformă platformele care ne-au chinuit existența în timpul școlii online în ceva pozitiv: zoom, meet, skype etc. și folosește-le pentru a te “conecta” cu productivitatea. (¬‿¬)

4. Nu uita să iți întocmești un program

Probabil cel mai evident, dar cel mai important sfat: nu uita să îți planifici de dinainte perioada de studiu, întrucât astfel vei conștientiza volumul informației pe care trebuie să îl parcurgi și vei putea stabili pauze pentru a îl împărți în fragmente mai puțin intimidante. Lecțiile vor părea mai abordabile în acest mod!

Spor la învățat! Vă doresc doar zile productive 😉

P.S. Ridică-te din pat și treci la lucru! (╯°□°)╯︵ ┻┻


∼ Un articol Praescriptio

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu Principal