Folosește codul "LIVRARE0" pentru a beneficia de livrare gratuită !

Motivație înainte de examen

Motivație înainte de examen

Tic-tac, tic-tac…timpul trece și ziua examenului se apropie cu mare viteză. Te afli în ipostaza în care crezi că nu stăpânești bine toată teoria pentru examen și unele grile îți dă bătăi de cap? Nu mai ești sigur/ă că medicina e pentru tine? Dacă ți-ai pierdut această motivație înainte de examen trebuie să-ți aduci aminte câteva lucruri. 

 

Ai nevoie de o pauză – ca să nu ajungi la burnout din cauza învățatului și a programului super încărcat de pregătire pentru examen trebuie să iei o pauză, obligatoriu. Cu cât ești mai stresat/ă, cu atât îți va fi mai greu. Încearcă să iei pauză după fiecare capitol repetat, astfel informația va avea timp să se stocheze în creier. În timp ce iei pauza, nu te mai gândi la ce ai învățat, ci găsește altă activitate care să te distragă.   

Nu te gândi că vei uita ce ai învățat în timpul examenului – greșeala pe care o poți face e să te hrănești cu gânduri negative rezultate din stres și îngrijorare. 

Bucură-te de fiecare zi – învață să trăiești fiecare zi așa cum e ea, dar fără acel sentiment negativ care nu te lasă să te bucuri.  

Gândește-te că nu ești nici primul nici ultimul care face acest lucru – mulți au mai trecut și mulți vor trece prin ceea ce treci tu acum, deci nu e capăt de lume. Exclude ideea că ai doar o singură încercare. Încearcă până când vei reuși. Cu cât îți antrenezi mintea să controleze stresul și îngrijorarea, cu atât vei începe să te liniștești și moralul va începe să crească. 

Nu te gândi că te-ai hotărât prea târziu să dai la medicină – toate lucrurile își au vremea lor. Poate crezi că ai fi învățat mult mai bine cu mintea de acum 3,5 sau7 ani, dar nu e imposibil nici acum. Orice lucru își are vremea lui, la unii mai devreme, la alții mai târziu. 

Înconjoară-te cu acele persoane care te binedispun și care îți ridică moralul. Dacă lași ca persoanele care te trag în jos și care îți spun că va fi prea greu, că e prea mult de învățat, că nu vei avea timp de absolut nimic altceva, inevitabil vei ajunge să faci din toate adunate un colaps. 

motivație înainte de examen

Nu te lăsa demoralizat de ceea ce vei auzi, ci uită-te la motivul care te-a determinat să dai la medicină. Întotdeauna să ai în minte acest motiv.

După muncă și răsplată – stabilește că vei merge într-o excursie/minivacanță sau că vei face un lucru pe care l-ai dorit demult doar dacă vei lua admiterea. Făcând asta, vei avea un bonus de motivație și un impuls ca să nu renunți când ești aproape de mal.

“O mare plăcere în viață este să faci lucrurile pe care ceilalți susțin că nu le poți face.” Walter Bagehot

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu Principal