Folosește codul "LIVRARE0" pentru a beneficia de livrare gratuită !

De ce medicină la București?

 

Alegerea centrului universitar la care să susții admiterea la medicină este o decizie importantă pentru fiecare aspirant la acestă facultate și în același timp și o hotărâre extrem de greu de luat.

În acest articol o să îți prezint câteva motive pentru care am ales eu să dau la medicină la București, precum și motive pentru care TU ar trebui sa alegi Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

  1. Am ales să rămân acasă în căldura propriei case fără să trebuiască să ma inițiez în responsabilitățile unui adult ce veneau odată cu o mutare.

Eu sunt din București,iar când m-am decis să dau la medicină decizia de a da aici era oarecum luată deja datorită comodității cu care eram obișnuită și ca s-ar fi păstrat și pe perioadă facultății. Am cochetat o perioadă cu ideea de a da la Cluj, dar elanul era tăiat de fiecare dată când mă gândeam că mă vor despărți 12 ore de mers cu trenul de cei dragi și tot ce numesc acasă.

Așa că te sfătuiesc și pe tine dacă ai un centru universitar de medicină în orașul tău să îl pui poate în fruntea listei tale de preferințe pentru că atunci când resposabilitățile de student la medicină și sesiunea te vor lovi din plin va fi plăcut să vii acasă unde te simți cel mai bine și vei avea cumpărături,mâncare și curățenie

De asemenea,dacă nu ai un centru în orașul tău poți lua în considerare cel mai aproape centru universitar de casa ta pentru a fi mai aproape de casă dacă asta e ceea ce îți dorești.

  1. Prestigiul universității pe plan național și internațional

Nu trebuie să fim superificiali ca să vrem să învățăm la o facultate bine cotată și nu pot să îl numesc nici ,,moft”, ci pur și simplu un mod de a te asigura ca vei primi toate resursele necesare pentru a dobândi cunoștiințele necesare pentru a fi un medic de success mai târziu. Cu toate acestea,nu există nicio siguranță că va fi așa și suțin foarte tare idea că dobândirea cunoștiințelor ține de student și nu de centrul universitar la care studiază.

Ministerul Educației cotează Univeristatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București ca universitate de tip A ,alături de universitățile de medicină de la Cluj și Iași, așa că dacă vreți o universiate de prestigiu poate UMFCD este pentru voi.

  1. O grămadă oportunități de a te dezvolta pe perioada facultății

În UMFCD există o multitudine de organizații și asociații care desfășoară o grămadă de activități a căror membru poți sa devii și tu în funcție de ce te pasionează.

SSMB (Societatea Studenților în Medicină din București) are atâtea departamente și proiecte în care cu siguranță o să găsești ceva si pentru tine de la proiecte despre educația sexuală,oportunități de a lucra cu copii cu diverse deficiențe,bâtrâni care te fac să te simți cu adevărat ca poți să ajuți societatea în care trăiești la oprtunități artistice și sportive în funcție de pasiunile tale.

SSCR ( Societatea Studenţească de Chirurgie din România) este locul celor care visează să devină chirurgi de când au văzut primul episod din Grey’s Anatomy,unde veți putea participa la tot felul de workshop-uri chirurgicale și de disecție încă din primul an și vă veți simți ca niște mici chirurgic în devenire.

SOMS ( Grupul Studenților Mediciniști cu Activitate Științifică) este locul celor visează să devină cercetători și să inoveze lumea medicală.

În facultatea asta mereu o să găsești ceva de făcut,de la conferințe și workshopuri de tot felul, congrese ,sesiuni de comunicări științifice la cluburi de carte,seri de film si seri de jocuri.

  1. Bucureștiul este un oraș de care nu ai cum să te plictisești

București este cu adevărat un oraș dinamic, aglomerat, în care mereu se întâmplă ceva. Nu ai cum să nu găsești ceva de făcut în timpul tău liber. Așa că dacă te vezi trăind într-un oraș aglomerat și ești o persoană care nu poate sta locului, acest oraș e cu siguranță pentru tine.

Alegerea centrului universitar este o alegere foarte subiectivă și totul ține de tine și nevoile tale, așa ca ar trebui să te asculți foarte bine și să știi ce vrei pentru ca altfel perioada de acomodare o să fie lungă și dureroasă.

Let your dreams be your wings!

Pe mine ma puteți găsi pe pagina mea de Instagram @medicineart_ unde puteți afla mai multe despre viața la medicină la UMF Carol Davila și unde vă pot răspunde la toate întrebările legate de facultatea de medicină.

 

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu Principal