Folosește codul "LIVRARE0" pentru a beneficia de livrare gratuită !

Cum să-mi aleg profesia?

Unul dintre cele mai importante momente din viața unui om, este cel în care trebuie să-și aleagă drumul pe care să pornească, în alegerea unei meserii. Acest moment apare mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de deciși suntem în privința drumului pe care să apucăm.

 

Factorii cei mai importanți, în luarea acestei decizii, sunt:

 • alegerea meseriei care te face să-ți dorești să faci meseria cu drag, cu interes și dorință de cunoaștere mărită
 • cunoașterea abilităților proprii, care pot fi avantaje în domeniul ales
 • alegerea unui centru universitar în cadrul căruia să poți să te dezvolți profesional, dar și al cărui nivel să-i poți face față
 • analiza economică a tot ceea ce presupune pregătirea materială, pentru a vedea limitele între care trebuie să te situezi pentru a nu avea un cost mult prea ridicat, pe care să nu ți-l poți permite
 • implicarea permanentă în procesul de învățare și perfecționare a cunoștințelor

 

Chiar dacă momentul alegerii este lăsat deoparte, până în ultima clipă sau amânat din diferite motive, este foarte important să înțelegem că drumul alegerii meseriei trebuie analizat din toate punctele de vedere. Fiecare aspect legat de meseria pe care ne-o dorim, ne aduce mai aproape de ea, cât timp reușim să înțelegem ceea ce ne dorim.

 

Drumul către o carieră de succes nu este ușor, nu se parcurge dintr-o zi pe alta, ci are mai multe răscruci de drum, trebuie străbătut cu multă răbdare, perseverență, ambiție și tactică.

 

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Meniu Principal