Folosește codul "LIVRARE0" pentru a beneficia de livrare gratuită !

5 obiceiuri sănătoase de a învăța fără telefon

Tentația de a verifica o notificare sau un mesaj e aproape imposibil de evitat? Stai liniștit, e ceva absolut normal. Dar cum faci față atunci când vine vorba de învățat și telefonul așteaptă amprenta ta sau codul pentru deblocare? Citește mai jos cele 5 obiceiuri sănătoase care te vor ajuta să înveți fără telefon și alte distrageri:

Setează telefonul pe modul “Do not disturb”

E un prim pas în a pune pe stop orice sunet/vibrație care să te facă să pui mâna pe telefon. Poate ești implicat în mai multe grupuri de whatsapp sau alte rețele de socializare sau prietenii îți trimit mesaje regulat și vrei să dai un reply. Odată ce ai setat modul “Do not disturb” impune-ți această regulă de a nu verifica telefonul pentru câteva zeci de minute. O alternativă în acest sens poate fi aplicația forest: Forest – Stay focused, be present (forestapp.cc)

Oprește notificările de la toate rețele de socializare

Dacă nu vrei să fii chiar atât de drastic cu tine și să nu fii deranjat deloc, atunci oprește doar notificările din social media pentru câteva ore sau zeci de minute. Chiar dacă l-ai lăsat pe modul “Silent” notificările te pot distrage foarte ușor și repede. Poate ai persoane cu care trebuie să comunici prin apel sau sms lucruri importante, e ok, dar limitează-te la lucrurile esențiale. O alternativă bună ar fi aplicația: Stay focused AppBlock – Block Apps & Sites – Apps on Google Play

Redu timpul pe telefon

Poate crezi că e imposibil ca TU să nu poți verifica telefonul câteva ore. Pentru început, redu acel timp în care stai pe telefon cu 15 minute. Poți folosi un timer ca să nu depășești acel timp. Cel mai simplu e să dai scroll încontinuu și să spui în gând “după asta mă opresc/ ăsta și gata/ încă 5 minute”, asta e cea mai mare păcăleală, trust me. După ce ai auzit timer-ul nu încerca să negociezi cu tine că vei reveni după ce te mai uiți puțin.

Pune telefonul departe de tine

Poate că aceeași zicală “Ochii care nu se văd, se uită” funcționează și cu telefonul. Obiceiul de a te uita la telefon când e lângă tine nu se termină niciodată. Așezându-l într-o altă încăpere, ferit de ochii tăi frumoși, s-ar putea să uiți de el o vreme, timp în care vei sta concentrat. Atunci când începe să-ți fie “dor” de telefon, fă-ți mai dulce “revederea” amânând mai mult.

Oferă-ți o recompensă la final

Atunci când îți propui un premiu sau o recompensă pentru un lucru de la care e greu să te abții, devii mai motivat să atingi acel obiectiv. Poate ai nevoie de telefon ca să te simți recompensat, dar tot la fel de bine poți merge într-un loc deosebit sau să cumperi un lucru pe care l-ai dorit de mult timp.

Combinația celor 5 obiceiuri sănătoase de a învăța fără telefon este perfectă. Dacă nu ești pregătit să le aplici pe toate odată, începe cu câte una pe rând. Setează-ți și acest obiectiv de a adăuga un obicei sănătos de fiecare dată când te apuci de învățat.  

Bonus: Cere-i unui prieten/prietenă să te motiveze cu aceste obiceiuri și îți va fi mai ușor să te deprinzi cu ele. Nu va fi ușor, dar e un început promițător! 

Și acum…spor la învățat! PUNE TELEFONUL DE O PARTE! 🙂

2 Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal